Idag blev det Marockansk kycklinggryta, couscous och citronyoghurt till middag.
Så gott:)
Så gott:)
Ingredienser:
- 2 klyftor vitlök
- 1 gul lök
- 2 msk olja
- 2 msk smör
- 1 hel kyckling ca 1,5 kg
- 2 burkar skalade hela tomater
- 200 gram pumpa
- 250 gram kikärter, okokta blötlagda över natten eller 1 burk kokta
- 5 dl vatten
- 4 kvistar bladpersilja
- 0,5 tsk chiliflakes
- 1 tsk gurkmeja
- 2 tsk spriskummin
- 1 tsk torkad mynta
- 1 tsk honung
- 2 tsk salt
- 2 morötter
- 1 zucchini
Tillagning:
- Lägg kikärter i blöt över natten eller använd burkkikärter.
- Skala och hacka lök samt vitlök.
- Lägg i en stor kastrull med smör eller olja i botten.
- Stycka kycklingen: Skär av lårbenen och dela i två delar. Skär av vingarna. Skär loss varje bröstdel och stycka i tre delar vardera. Släng resten av skrovet.
- Lägg kycklingdelarna i grytan.
- Fräs lök, vitlök och kycklingdelar på högsta värme i några minuter och rör om då och då så att det inte bränns.
- Öppna tomaterna och häll i grytan.
- Skär loss skalet av pumpan och tärna den i ca 2x2 cm bitar och lägg i grytan.
- Tillsätt de blötlagda kikärterna samt 5 dl vatten. Koka upp och sänk sedan värmen till medel. Redan kokta kikärter från burk sköljer du noga och har i på slutet och kokar upp.
- Tillsätt kvistarna från bladpersiljan. Grovhacka bladen och spara dem till att garnera med vid servering eller ha i couscousen.
- Tillsätt chiliflakes, gurkmeja, spiskummin, honung, torkad mynta samt salt. Rör om.
- Låt kycklinggrytan puttra under lock på låg värme i 45 minuter.
- Skala morötter och skölj zucchinin.
- Slanta morötterna tunt och skär zucchinin i tärningar ca 2x2 cm.
- Tillsätt dem till grytan och koka den i ytterligare fem minuter under lock på svag värme.
Servera med Couscous och citronyoghurt.
Kommentarer