FISKSOPPA (4 personer)
500 g valfri fisk (gärna Lax eller Marulk)
1 knippe dill
1 knippe gräslök
1 st lime (skalet)
4 st schalottenlök
1 st rödlök
1 st paprika
3 st tomater
100 g champinjoner
1/2 zucchini
2 dl matlagningsgrädde
mjölk
hummerfond
salt
peppar
Skär fisken i bitar. Lägg fisken i en bunke tillsammans med den finhackade dillen och gräslöken, spara lite dill till dekoration. Salta. Riv skalet av halva limen och tillsätt detta.
Pressa limen över. Låt stå cirka 1 timme.
Finhacka schalottenlöken, halva rödlöken och halva paprikan. Strimla de andra halvorna av rödlöken och paprikan.
Skär tomater och champinjoner i klyftor. Hacka zucchinin smått. Fräs upp och lägg åt sidan.
Lägg den finhackade schalottenlöken, rödlöken och paprikan i en kastrull. Häll på matlagningsgrädde. Koka 4–5 minuter.
Tillsätt resten av rödlöken och paprikan samt tomater, champinjoner och zucchini och späd med lite mjölk. Tillsätt hummerfond efter smak.
Lägg i fisken. Sjud 12–13 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Garnera med färsk dill och lite cremefraiche.
Gott!!
Kommentarer
Kram, kram